שבר בעצם המסרק 5 ללא תזוזה בכף רגל שמאל.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/04/2017 | 17:56 | מאת: יעלי

ב17.3.17 התעקמה לי כף רגל שמאל,ואובחן שבר ללא תזוזה בעצם המסרק ה5 .גובסתי בסד גבס ל3 ימים ולאחר מכן חבישת גונסון. ותחבושת אלסטית. כעת לאחר 4 שבועות עשיתי שוב צילום. השבר לא התאחה אך האורטופד אמר שאפשר לדרוך,ללכת,ולעמוד על הרגל אפילו בלי חבישה. למרות שיש כאבים. האם הדבר נכון? האם לא יהיה נזק לרגל?

שלום רב אין בעיה ללכת ולדרוך לפי יכולת. פעמים רבות למרות שעדיין לא נצפה איחוי השבר כבר מחובר או בשלבי חיבור מתקדמים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

20/04/2017 | 10:20 | מאת: יעלי

תודה רבה על התשובה. לגבי החזרה לעבודה,עבודתי היא בעמידה ממושכת של כ5 שעות .. במסגרת עבודתי בבית ,כאשר אני ללא חבישה,כבר אחרי 20 דקות חצי שעה. מתחילים כאבים שיכולים להגיע אף עד הברך(ברצוני לציין שרגל זו עברה שבר דו צדדי בקרסול וניתוח לפני 11 שנה.לפני חצי שנה בעקבות נפיחות קשה וקושי בעמידה ובתנועה במקום ,היה חשש שזזו הפלטות ולכן נותחתי במטרה להוציא את הפלטות , אך הדבר לא צלח מכיוון שהעצם כיסתה את כל הפלטה.. והנזק היה יכול להיות גדול יותר) האם עלי להתאמץ בכל זאת ולנסות לאמץ את הרגל ? או שעדיף לתת לה מנוחה עוד? תודה רבה.

20/04/2017 | 21:28 | מאת: מבקר האתר

מדוע לא עונה על קבוצת שאלות שנשאלו לפני שבועיים ולפני חודש. חלק מהתשובות כבר לא רלוונטיות לאור הזמן הרב שעבר, לדוגמא מישהי שאלה על טיפול קרח בנקע. תשובה היום אולי תסייע לה בנקעים עתידיים אבל לא למה שהציק לה כעת. זה לא יפה גם לא מכובד

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול