תוצאות בדיקת CT כפות רגליים - גנגליון?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/03/2017 | 12:32 | מאת: מור

שלום, ביצעתי CT כפות רגליים [לאחר שמיפוי עצמות הראה שיש בעיה בעצמות] התוצאות הן ככה: באספקט מדיאלי של הקרסול מודגם אוס-נביקולרה בגודל 11X16 מ"מ בשחזור סגיטלי - מאחורי הפטישון האחורי מודגם גוש היפודנסי בגודל 11X18 מ"מ - גנגליון? אודה לפענוח והסבר ! :)

שלום רב תוצאות הCT אינן ספציפיות וקשה לתת אבחנה בלי לבדוק את הרגל עצמה. גנגליון הינו ציסטה מלאה בנוזל, אשר נוצרת לעיתים בגלל נזק למפרק או לגיד, ולעיתים ללא סיבה ממש. במידה והגנגליון מפריע ניתן להסירו ניתוחית. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול