קיבוע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/06/2004 | 18:09 | מאת: טובה

לפני כחודשיים עברתי ניתוח לקיבוע הקרסול עקב נפילה. מאז שמעתי מדי הרבה אנשים שנותחו גם הם בקרסול כי ניתן להוציא את הברגים לאחר תקופה מסויימת. רציתי לדעת מה הסיבה להוצאת הקיבוע , כמה זמן לאחר הניתוח, והאם גם אז יש תקופה החלמה ארוכה כמו אחרי ניתוח הקיבוע. תודה

17/06/2004 | 00:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

טובה שלום. הסיבה היחידה להוצאת קיבוע פנימי זה במידה ומשהו בקיבוע מפריע או כואב. ברגים בולטים וכ"ו. יש להמתין עד לריפוי מלא של השבר בד"כ לא מוציאים לפני שנה מהניתוח אלא אם אין ברירה מסיבות שונות. תקופת ההחלמה לאחר ההוצאה היא קצרה בהרבה אם כי יש לזכור שלל ניתוח עלולים להיות סיבוכים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול