coalision בכפות הרגליים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/06/2004 | 09:14 | מאת: איתי

שלום רב. שמי איתי בן 28 טכנאי רנטגן באסף הרופא. אני סובל מזה תקופה מכאבים בכפות הרגליים .כף רגל שמאל מעט יותר כואבת. הכאבים באים לידי ביטוי בעמידה ממושכת. אני יכול לעמוד 10 דקות בלבד ואתחיל להרגיש את כפות הרגליים. עשיתי צילומים וד"ר נוף-(מומחה קרסוליים וכפות רגליים באסף הרופא) אבחן coalision של קלקנאוס נויקולרה בשתי כפות הרגליים. הוא ציין שהפתרון לכאבים הוא ניתוח שבו גודעים את אותו ענף שמתחבר לנויקולרה ויוצר את החיבור הגרמי. (הוא מאוד מיהר באותו רגע). רציתי לשאול האם יש סיכוי להחמרה במידה ואינני הולך לניתוח והאם מידרסים הם פיתרון יעיל לכאבים... תודה רבה איתי....

14/06/2004 | 21:37 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

איתי שלום. בתור התחלה אני ממליץ לך לפנות לד"ר נוף (שידוע תחום ומוכר כרופא מצויין), לא בפרוזדור אלא בצורה מסודרת במרפאה האורתופדית ואז הוא יוכל להתייחס אליך ברצינות כי רפואת מסדרון רק גורמת צרות גם לחולה וגם לרופא. מעבר לכך, נשמע שאתה סובל מ-אקססורי נאויקולאר והטיפול הוא אכן ניתוחי. ניתן לנסות טיפול במדרסים לפי מידת גבס והתאמת מנעל מתאים להורדת הלחץ המקומי וזה יכול להקל על הכאב המקומי כל עוד אתה הולך עם הנעליים והמדרסים כל הזמן אך ללא זה יהיו כאבים כך שהבעיה לא נפתרת טכלס ללא ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול