רגישות ללקטוז.
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
עשיתי את מבחן הנשיפה שבודק אי סבילות ללקטוז, אני בת 40, ויצאה תוצאה חיובית. אכן אישרתי שהתקפת השלשולים שלי נבעה מרגישות למוצרי חלב. השאלה שלי איך קורה שככה באמצע החיים מפתחים רגישות ללקטוז? כל חיי גבינות ומוצרי חלב היו מרכיב עיקרי בתזונה שלי, איך זה שפתאום? והאם זה נכון שזה לכל החיים? מה עם לקיחת האנזים לקטז באופן חיצוני? האם זה עוזר? האם יש דרך "להבריא" מזה?
לקריאה נוספת והעמקה
יש מצבים זמניים לאחר דלקת במעי הגורמת לאי סבילות חולפת ללקטוז. אם מדובר בבעיה ממושכת הבעיה אינה חולפת בדרך כלל. תתכן ירידה הדרגתית ברמת האנזים במעי עד לדרגה בה מופיעים סימפטומיים. כדורי לקטז יכולים לעזור בעיכול ארוחה חלבית. ד"ר גל