רגישות לחלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/04/2005 | 23:49 | מאת: טולי

ד"ר שלום... לאחרונה שמתי לב , יותר , כאשר אני אוכלת מוצרי חלב בפרט שמנת אני מרגישה שהקיבה שלי מתהפכת לי ואני סובלת ממנה מאד.תמיד ידעתי שאני רגישה..אך זה רק מחריף . האם אוכל לקבל הסבר למה זה קורה?? מה יש בחלב שרגיש אצלי ? אולי כדאי ללכת לבדוק את זה? תודה טולי

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2005 | 13:34 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בתופעה שכיחה למדי של אי סבילות לחלב. הסוכר לקטוז המצוי בחלב לא מתפרק היטב עקב מחסור באנזים המפרק אותו והדבר גורם ליצירת גזים, שלשולים וכאבי בטן. ניתן לבצע בדיקת אי סבילות ללקטוז דרך קופ"ח. ד"ר גל

08/05/2005 | 18:48 | מאת: חבר1

ד"ר אייל רציתי לדעת קצת יותר אל הלקטוז והמקור של חוסר באינזים מסויים לפרק אותו (אני רגיש ללקטוז ורציתי איזשהו הסבר). והאם חוסר בסידן יכול לגרום שהגוף לא יתייחס לאינזים החסר? אני יודה לך מאד חבר1!!!!!

20/05/2005 | 10:54 | מאת: שרית

רציתי לדעת אם תוכל לשלוח לי את מוצרי החלב והמינון של הלקטוז בהם. בתודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול