רגישות יתר למזון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/04/2005 | 12:08 | מאת: הדר

לפני כשנה התגלה אצל אמא שלי החיידק הילקובקטר פיילורי היא מטופלת כמובן (היום כבר בלי תרופות רק על בסיס תזונה). אבל היא התחילה להראות רגישות לכל מיני סוגים של מזון, בעיקר מוצרי חלב ולחם. היא עשתה לפני כחודש בדיקה לגבי ההילקובקטר, אך התוצאות היו תקינות. התופעות שיש לה הן בעיקר כאבי בטן ושילשולים. האם תיתכן רגישות כזו למזון לאחר תקופת מחלה ארוכה של ההילקובקטר (לקח יותר מ-3 חודשים עד שהיא קיבלה טיפול נכון בשל רשלנות רפואית)? אמא שלי חושבת משום מה שיש לה ציליאק, אין לנו קרובי משפחה ממש קרובים שיש להם את המחלה (להוציא בת דודה של אמא שלי), הבנתי שהמחלה הזו כן יכולה להתפתח בגיל מאוחר, השאלה האם זה אפשרי? בתודה מראש הדר

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2005 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

יש מספר אפשרויות. אחת שהרגישות התפתחה בעקבות האנטיביוטיקה שקיבלה ופגיעה בפלורה הנורמלית של המעי, הדבר יכול להסתדר עם טיפול בחיידקים פרוביוטיים. לגבי האפשרות של צלייק היא קיימת אם כי בסבירות נמוכה. ניתן לבצע בדיקות דם מיוחדות לגילוי צלייק. ד"ר גל

01/02/2007 | 21:05 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לי את החיידק הליקובטר אבל יש לי טעם מגעיל הפה למה אני כל הזמן רוצה לאכול משהו שאני לא ירגיש רע .

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול