תפקודי כבד חריגים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום רב, יש לי מזה זמן רב ערכים מזרים בבדיקות תפקודי הכבד. ALKP -204 ALT- 42 . שבוע קודם היה 29 AST- 66 GGT -327 הערכים הללו במגמת עליה וירידה לסירוגין , אך תמיד מחוץ לתחום. כמו כן: TRANSFETIN - 410 FE-IRON - 19 FERITIN - 12 מלבד ברזל שאמרו לי לקחת, איני מטופלת ב"בעיות הכבד" אם ישנן. יש לי נשירת שיער כבדה. האם יש קשר ? ואם יש משהו נוסף שאני צריכה לדעת ויכולה לעשות בנדון ? אילו בדיקות נוספות מיוחדות אני צריכה לעשות כבי לברר בדיוק מה קורה. בבקשה, תודה מראש.
את צריכה לגשת לרופא גסטרו או מומחה למחלות כבד לבירור ההפרעות האלו שהן משמעותיות, יש צורך לבצע הדמייה של הכבד ע"י אולטראסאונד וכן בדיקות דם ספציפיות. ד"ר גל
ד"ר אייל, תודה על התשובה. עשיתי אולטראסאונד של כל האברים - כבד טחול, כיס מרה, לבלב. הכל תקין. בדיקות דם להפטיטיס A B ו C מכל הסוגים A AB, B SURFACE AG, B CORE AB B SURFACE AB, C AB EIA וכו'. הכל תקין. בדיקה נוספת היתה SMOOTH MUSCLE AB - נגטיב. אך היה ממצא אקראי: ANTI PARIETAL AB'S - POSITIVE . נכתב שבוצע על MOUSE STOMACH KIDNEY. האם יש קשר לבדיקות הכבד ? 1. מה זה הדבר הזה ? לא קיבלתי שום הסבר כי נראה לי שגם הרופא אינו יודע. בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה לי הליקובקטר שטרם טיפלתי בו. 2. האם יש קשר לבדיקות הכבד ? 3. האם לאנמיה וחוסר ברזל משמעותי יש קשר לבדיקות הכבד ? 4. מה עוד אני צריכה לבדוק שלא בדקתי. בבקשה. תודה מראש.