קוליטיס בכל המעי הגס אצל ילד בגיל 12
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
החודש התגלה אצל בני u.c.כרגע הוא מטופל ע"י סטרואידים זה בעקבות התקף . הייתי רוצה לדעת האם ישנה תזונה מתאימה ומומלצת במצב הנתון ובכלל במצב "רגיעה". והאם כדאי לקחת תוספים וויטמינים ?
ראשית צר לי לשמוע על מחלתו של בנך, אני סובל מאותה מחלה , היא התגלתה כשהייתי בן 17, סבלתי כ- 5 שנים ולאחר מכן נעלמה כלא היתה (ללא טיפוליפ) במשך 27 שנים עד שלאחרונה פקדה אותי שוב, בעזרת כדורים העסק נרגע , לא נעלם אך בהחלט נרגע , לגבי דיאטה מנסיוני ולפי המלצה של פרופסור שטיפל בי בזמנו ( אינו כבר בן החיים), אמר לי הפרופסור ואכן זה נכון לכל אחד עלול להפריע מזון אחר אין דבר אחד או מספר מיני מזונות שמפריעם לכולם, לכן כדי להרגיע את ההתקפה אני מנסיוני נוקט בדיאטה רגילה שכל אחד מכיר כשמקבלים סתם שילשולים , לאחר מכן חזרתי לאכול הכל , ואני מברר מה טוב לי ומה מזיק לי סשיטת ניסוי וטעיה, כך גילית שבצל מפריע לי, או חלב על הבוקר עושה לי בלגן, בגדול אפשר לאכול הכל כשההתקפה חולפת. אני מטופל בכדורים (ראפאסל) זה עזר לי מאוד התחלתי לפני כחודש והענינים נרגעו, בכל מקרה אני מאחל החלמה לבנך , צריך הרבה סבלנות ואמונה ולא פחות חשוב לקחת את המחלה בפרופורציה, " זו מחלה חרה, וזו חרה של מחלה " (סליחה על המילים ) אבל יש מחלות ודברים הרבה יותר קשים , עם אמונה ניתן להתמודד ואפילו להחלים לעשרות שנים בריאות לבנך והיו חזקים.
שכחתי לציין אני ממליץ לך להכנס באתר זה יש פורום תמיכה" גסטרואנטרולוגיה תמיכה " שעוסק בעיקר בקוליטיס ובקרוהן שםבוודאי תמצאי אינפורמציה רבה יותר למחלתו של בנך, ניתן להגיע דרך אתר זה לרברשימת הפורומים הנוספים.