צרבת וגלוטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/12/2011 | 15:16 | מאת: יערה

לד"ר אייל גל שלום, רציתי לשאול האם יש קשר בין אכילת גלוטן לצרבת? אני שואלת מכיוון שבכל פעם אחרי שאני אוכלת לחם או דייסת קווקר, יש לי צרבת קשה שמתפתחת תוך מספר ימים מטעם חמוץ בפה ועד להרגשה של התלקחות מהבטן ועד לוושת, עם כאבים חזקים בבטן וגם מעל הבטן, חולשה, ואפילו חום, וגם יום אחרי, הצרבת לא נעלמת מיד אלא לוקח לה לפחות חמישה ימים עד שהיא דועכת ממש כמו אש. אני יוצאת מותשת אחרי כל מצב כזה וקשה לי לתפקד פיזית בימים האלו עד שזה עובר. אני כותבת מכיוון שאני לא יודעת בדיוק לאן לפנות או באיזה כיוון לברר. יש לציין כי רופא המשפחה שלי שלח אותי לפני כשנה לבדיקת דם פשוטה ולפי התוצאות אין לי צליאק.

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2011 | 21:45 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט ייתכן שמדובר ברגישות למרכיבים מסויימים בדגנים שאינם גלוטן או שהדבר נובע מהחומציות של המזון. בכל מקרה רצוי להמנע ממזונות אלו אם גורמים לך לתופעות כאלו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול