רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי.מילדות, אני רגישה למוצרי חלב. לאחר מפגש עם תזונאית ניסיתי לאכול גבינה צהובה 9% שידועה בפחות לקטוז אבל גם זה עשה לי רע. איזה פתרון אפשר להציע לי? חלב כבשים מכיל גם הוא חלבון לקטוז? האם יש שימיטו בינהם? הבנתי שיש כדורי לקטוז אך הבנתי גם שיש מינונים שונים של האנזים. מה מומלץ למישהי כמוני שמאז שנולדה סובלת מחלב? תודה מראש דנה
לקריאה נוספת והעמקה
ניתן להשתמש בכדורי לקטזין במינון של 1-2 כדורים לפני ארוחה חלבית. גם לאנשים עם אי סבילות ללקטוז מותר לצרוך מוצרי חלב בכמות קטנה.