מעי רגיז ופרופיל צבאי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/01/2011 | 18:25 | מאת: עדן

שלום, אני בן 18, מתגייס בעוד כחצי שנה. לאחרונה הובחנתי כסובל מתסמונת המעי הרגיז לאחר שמזה כיותר מחצי שנה אני סובל מכאבי בטן ושלשולים חוזרים. עברתי בדיקות דם וצואה רבות וכן בדיקת קולונסקופיה, כולן יצאו תקינות. בגלל התסומנת אני מחסיר מבית הספר הרבה ומגיע לבית הספר שאינו במיטבי. שלחתי לצבא חוות דעת של רופא גסטרו ואישורי ימי מחלה לבקשתם. למרות זאת הפרופיל שנקבע הוא פרופיל קרבי [97] וסעיף "IRRITABLE BOWEL SYNDROME הנסמך על תלונות בלבד" אני לא חושב שאהיה מסוגל לשרת בתפקיד קרבי, התסמונת מקשה על חיי היום יום, אני בטוח שהיא תקשה על התפקוד כחייל. מה אני יכול לעשות בנושא? מדוע הצבא אטום לנושא? האם הצבא צריך להוריד לי פרופיל? אשמח לעזרה.

31/01/2011 | 07:41 | מאת: שמואל

היי הצבא אינו מכיר בתסמונת המעי הרגיז כסיבה להורדת פרופיל אם אניך חושב שתוכל לשרת כקרבי הייתי ממצליץ לך לפנות לגורמים גבוהים יותר בצהל ולערער בנושא רפואה שלמה. שמואל.

05/02/2011 | 23:09 | מאת: ד"ר אייל גל

ישנן דרגות שונות של IBS בספר הפרופילים. ניתן לשנות את הפרופיל אם קיימת פגיעה תפקודית משמעותית. צריך חוות דעת של רופא גסטרו צבאי על מנת לשנות הפרופיל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול