הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/12/2009 | 11:10 | מאת: לאה

שלום רב, יש לי חיידק הליקובקטר פילורי (גילו את זה דרך בדיקת תבחין נשיפה) וניסו לתת לי פעמיים טיפול אנטיביוטי ולא הצליח. שמעתי שבבי"ח בלינסון יש בדיקת גסטרוסקופיה שבה לוקחים תרבית לחיידק ועל פי זה קובעים איזה קוקטייל אנטיביוטיקה לתת. ברצוני לדעת אם בדיקת הגסטרו שעשיתי בוולפסון היא אותה בדיקה שעושים בבלינסון. בסיכום האנדוסקופיה כתוב : נבדקו ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך. ממצאים: ושט תקין. קיבה תקינה. נלקחו ביופסיות מהאנטרום. תריסריון - בצל וחלק יורד תקינים. מבחן אוריאז מהיר: נבדק. חיובי. פתולוגיות מספר מבחנות שלנקחו: 1 סיכום: הבדיקה תקינה. ונעשתה לי גם בדיקה נוספת בשם: Biopsy & Histopathology מה אתה אומר ד"ר? האם הבדיקה הזאת היא ב-ד-י-ו-ק הבדיקה שעושים בבלינסון? תודה!

31/12/2009 | 11:13 | מאת: לאה

אני שואלת כי אני יודעת שהבדיקת גסטרו שעשיתי בוולפסון היא רק כדי לדעת שהכל בסדר ולא נגרם נזק. ואילו הבדיקה בבלינסון עד כמה שידוע לי עוזרת לקבוע איזה קוקטייל של אנטיביוטיקה יעבוד עליי. האם הבנתי נכון?

09/01/2010 | 23:49 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקה המבוצעת בבילינסון(במידה והיא מתבקשת ספציפית) אכן בודקת את רגישות החיידק לאנטיביוטיקה ולא רק בודקת את נוכחות החיידק כפי שנעשה בוולפסון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול