גזים....
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אתמול , מאמנת חד"כ מרה לי שהגזים לאו דווקא באים ממוצרי חלב אלה צריך לבדוק מה נמצא באוכל הקבוע שלי שמפריע לי. למשל היא אומרת לבדוק עגבניה, כי יש בה הרבה חומציות , או תירס או טחינה גם , צריך לנסות בלי שבוע ולראות אם יש שינוי , אותו דבר עם מוצרי חלב . בגדול זה האוכל שלי היומי פחות או יותר : בוקר: נס במאג עם קורן פלייקס(או צ'ריוס המולטי , או פיטנס הרגיל או הדבש, או ספיישל קיי) כשאני מגיע לעבודה אני שותה עוד נס קטן וזה שעתיים אחרי או פחות אפילו , 3שעות אחרי זה מסביבותץ ה11 בבוקר אני אוכלת משהו קטן כמו יוגורט או בננה ....) ארוחת צהריים ב13-14:00 : פעם (לפעמים פעמיים) ביום סלט : עגבניה 1, מלפפון 1, כף תירס, כף בצל, כף גזר, כף עד פסטה (פנה) 2 כפות קונועה. חלבון אחד (ביצה 1 או פטהמעודנת %5)+ 2 פרוסות לחם קטנות עד בינונית.לגבי הרותב: לא שמה שמן זית אך מוסיף טחינה קצת בתוך הסלט וחופשי עם הלחם בארך 2 כפות . 3שעות אחרי זה אני אוכל עוד משהו קטן כמובן (יוגורטעם גרנולה , פרי,סנדוויץ' קטן רק עם ממרח קוטג' או אחר.)בערב זה תלוי, לפעמים זה עוד סלט כנ"ל ולפעמים זה אורז עם שניצל (לא מתוגן וכאלה) או מרק ירקות + 2-3 פרוסות לחם ...... אני תמיד דואגת שבכל ארוחה אפילו הביניים שלי יהיו פחמימה וחלבון! הבעיה היא שלפעמים אני מנשנשת שוקולד למשל או עוגיות בערב , אחרי העבודה מאוחר יחסית כי אני שומתר דיי יפה ביום אני חושבת . אני גם לא מרגישה צורך לנשנש ביום. איך נראה לך התפריט היומי שלי ? ומאיפה נראה לי שבאים הגזים לפי מה שאתה קורא
זה כמובן משתנה מאחד לשני, הייתי מנסה להוריד את התירס והבצל וכן אם יש קטניות במרק הירקות. ד"ר גל.
שאולי לנסות להוריד תירס ו או בצל, אך אני שמה רק כף אחת בכל אחד , זה עדיין יכול להשפיע? למעשה , משהו באוכל שלי עושה לי גזים אך אין לי מושג מה , קצת קשה לבחון את הדבר לבד , לא עדיף שאפנה לגסטרולוג והוא יבדוק מאיפה בא התופעה? אני עליתי לארץ לפני כמה ששנים , ולא היו לי כל כך הרבה גזים.