גזים....

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/11/2009 | 16:40 | מאת: לו

אתמול , מאמנת חד"כ מרה לי שהגזים לאו דווקא באים ממוצרי חלב אלה צריך לבדוק מה נמצא באוכל הקבוע שלי שמפריע לי. למשל היא אומרת לבדוק עגבניה, כי יש בה הרבה חומציות , או תירס או טחינה גם , צריך לנסות בלי שבוע ולראות אם יש שינוי , אותו דבר עם מוצרי חלב . בגדול זה האוכל שלי היומי פחות או יותר : בוקר: נס במאג עם קורן פלייקס(או צ'ריוס המולטי , או פיטנס הרגיל או הדבש, או ספיישל קיי) כשאני מגיע לעבודה אני שותה עוד נס קטן וזה שעתיים אחרי או פחות אפילו , 3שעות אחרי זה מסביבותץ ה11 בבוקר אני אוכלת משהו קטן כמו יוגורט או בננה ....) ארוחת צהריים ב13-14:00 : פעם (לפעמים פעמיים) ביום סלט : עגבניה 1, מלפפון 1, כף תירס, כף בצל, כף גזר, כף עד פסטה (פנה) 2 כפות קונועה. חלבון אחד (ביצה 1 או פטהמעודנת %5)+ 2 פרוסות לחם קטנות עד בינונית.לגבי הרותב: לא שמה שמן זית אך מוסיף טחינה קצת בתוך הסלט וחופשי עם הלחם בארך 2 כפות . 3שעות אחרי זה אני אוכל עוד משהו קטן כמובן (יוגורטעם גרנולה , פרי,סנדוויץ' קטן רק עם ממרח קוטג' או אחר.)בערב זה תלוי, לפעמים זה עוד סלט כנ"ל ולפעמים זה אורז עם שניצל (לא מתוגן וכאלה) או מרק ירקות + 2-3 פרוסות לחם ...... אני תמיד דואגת שבכל ארוחה אפילו הביניים שלי יהיו פחמימה וחלבון! הבעיה היא שלפעמים אני מנשנשת שוקולד למשל או עוגיות בערב , אחרי העבודה מאוחר יחסית כי אני שומתר דיי יפה ביום אני חושבת . אני גם לא מרגישה צורך לנשנש ביום. איך נראה לך התפריט היומי שלי ? ומאיפה נראה לי שבאים הגזים לפי מה שאתה קורא

28/11/2009 | 22:01 | מאת: ד"ר אייל גל

זה כמובן משתנה מאחד לשני, הייתי מנסה להוריד את התירס והבצל וכן אם יש קטניות במרק הירקות. ד"ר גל.

28/11/2009 | 23:13 | מאת: לו

שאולי לנסות להוריד תירס ו או בצל, אך אני שמה רק כף אחת בכל אחד , זה עדיין יכול להשפיע? למעשה , משהו באוכל שלי עושה לי גזים אך אין לי מושג מה , קצת קשה לבחון את הדבר לבד , לא עדיף שאפנה לגסטרולוג והוא יבדוק מאיפה בא התופעה? אני עליתי לארץ לפני כמה ששנים , ולא היו לי כל כך הרבה גזים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול