תסיסת חלב ולקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום רב, ראה שאלתי בתשובה למענה שלך מיום 20-.8.09 בעניין תאריכי תפוגה אני מבינה כי במהלך התסיסה הלקטוז מופחת. מכאן-האם מוצרי חלב שאוכלים אותם סמוך ליום התפוגה, ומה שיותר מאוחר-פחות מזיקים מהטריים ? האם התסיסה היא תהליך שקורה למוצרים גם באיכסון במקרר? תודה, דינה
בעקרון תאריכי התפוגה בנויים כך שלא מתרחשת כמעט תסיסה עד לתפוגה. עם זאת גם בקירור קיימת תסיסה במידה נמוכה. ד"ר גל