דר גל היקר
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
זה אני ששאלתי אותך על הקשר בין תת חומציות קיבה לספיגת סידן עניתה לי שאין פגיעה בספיגת הסידן במצב של תת חומציות קיבה זה קצת לא מובן לי כי בכל המאמרים שקראתי באינטרנט נכתב שכאשר רמת החומציות נמוכה ניפגעת ספיגת הסידן (נכתב גם הבדל בין סוג הסידן משו עם קראבונט) אם רמת החומציות קיבה אצלי נמוכה מאד יחסית לנורמלי (ע"פ בדיקה שעשיתי) אז נניח אם צרכתי מאה גרם גבינה שיש בזה כ100 מג סידן הספיגת סידן אצלי זהה לאדם עם רמת חומציות נורמלית? או שאצלי זה סופג פחות?
אמנם קיים חשש לירידה בספיגת סידן ופגיעה בעצמות בחולים הנוטלים תרופות להורדת חומציות הקיבה וכאלו עם דלקת אטרופית של הקיבה אך באיסוף של המחקריחם השונים בנושא נמצא כי סידן שמקורו בחלב, קלציום ציטרט ואפילו קלציום קרבונט שאינו מתמוסס בקלות נספגים היטב גם במצבים אלו. https://www.researchgate.net/publication/21585809_Gastric_acidity_atrophic_gastritis_and_calcium_absorption ד"ר גל