אי ספיגת לקטוז-אכילת גבינות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/04/2009 | 11:18 | מאת: דינה

שלום רב, אובחנתי באי סבילות ללקטוז. בזמנו כתבת לי שגבינה צהובה, גבינות קשות וגבינות עזים-אפשר לאכול. הדיאטנית של קו"ח מסרה לי שגם הן מכילות לקטוז.זה מבלבל.... אני מאד אוהבת גבינות!!!! האם לעבור לטופו בלבד ?נראה לי לא טעים בכלל.... תודה, דינה

15/04/2009 | 16:17 | מאת: אביהו

היי דינה אני מאובחן כמוך עם אי סבילות ללקטוז, כתופעת לוואי של מחלת הקרוהן ש"קפצה" עלי. בהנחית הדיאטנית שלי (מעולה !!)אני אוכל גבינות צהובות ואחרות כבר 10 שנים, באהבה ובהנאה וללא שום כאבים לאחר מכן. יתכן ויש מעט לקטוז, אם בכלל - אבל כנראה בכמות מיזערית שאינה משפיעה על המעיים. איחולי בתיאבון ובריאות אביהו

18/04/2009 | 17:27 | מאת: ד"ר טיומני אליזה

שלום דינה תשובת אביהו היא נכונה את יכולה לצרוך לקטוזה בכמות זו או אחרת ללא הופעת התופעות(מאוד אינדיוידואלי). רצוי לבחור מאכלים שאין בהם כמות גדולה. לקטוזה יש בהרבה מוצרים ואין בעיה לאכול אותן אך לא הרבה בארוחה אחת. תמשיכי להנות מגבינות קשות למיניהם !!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול