רגישות קיצונית פתאומית למוצרי חלב
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אני בת 59, סבלתי לפני כשלוש שנים מרגישות לחלב בעקבות מונונוקליאוזיס. הרגישות, שאובחנה בבירור בבדיקות נשיפה, התבטאה רק בעקבות שתיית חלב, אך לא לגבי מוצרי חלב אחרים כמו גבינה צהובה או שמנת, וחלפה כליל כעבור מספר חודשים. לפני כשבועיים היא חזרה באופן פתאומי וקיצוני, מלווה בשלשולים חריפים, הרגשה כללית רעה, נפיחויות בבטן וכו', אפילו לאחר שאכלתי רק גלידה או חתיכת גבינה צהובה. האם להסתפק בנטילת כדורי לקטז או שרצוי לבצע בדיקות כלשהן לאיתור הסיבה לפריצה המחודשת של הרגישות? האם ייתכן שהרגישות תפרוץ בגלל מתח נפשי רב? בברכה, טובה
בהחלט תתכן ירידה נוספת ברמת האנזימים מפרק הלקטוז ויש גם תפקיד למתח נפשי בהחמרה של הסימפטומים. אם הבעיה מתמשכת ולא מגיבה לטיפול יש לפנות שוב לרופא. ד"ר גל