תופעה חדשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/04/2004 | 15:09 | מאת: שרית

שלום לפני כחודשיים התחילה לי תופעה של צרבות בשעות הבוקר עם ההתעוררות מהשינה בעיקר,אבל גם בשעות אחהצ לאחר מנוחה. לפני כחודש נוספה לי גם הרגשה של ריפולוקס ,הרגשה חדשה לי לגמרי, לאחר אוכל ובלילה בשעת השכיבה במיטה. הרגשה מאד מאד לא נעימה! ברצוני לציין שלפני כ 3 חודשים הפסקתי לעשן .לפני כן לא היה לי שום דבר מהתחושות הנ"ל. האם זו תופעה שדורשת בדיקה רפואית? האם זה קשור להפסקת עישון? תודה דרך אגב,אני בת 38.

לקריאה נוספת והעמקה
19/04/2004 | 16:07 | מאת: ד"ר אלכס גלר

שלום, צרבת נובעת מרפלוקס של חומצת קיבה לושט וזה גורם לתחושת השריפה שאת מציינת. הדבר בהחלט דורש יעוץ רפואי ולדעתי בגילך גם גסטרוסקופיה לבדיקת הושט-קיבה. ובהחלט מזל טוב על הפסקת העישון בברכה, דר אלכס גלר מנהל אנדוסקופיה

19/04/2004 | 23:23 | מאת: שרית

קודם כל תודה על התשובה המהירה... האם יתכן ששנוי בסוג המאכלים-יותר סיבים תזונתיים והרבה יותר ירקות(פוחדת להשמין אחרי הפסקת העישון.....) עלולים לגרום לצרבת ולהרגשה של מזון שעולה ויורד כל הזמן בושט? האם בכלל יש קשר בין סוגי מזון לתופעה המעיקה הזאת? ושוב תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול