תזונה במחלת קרוהן
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
לפני שנתיים הובחנתי כחולה במחלת קרוהן. הומלץ לי לאכול דגנים מלאים ,קמח שיפון,ולהמנע כמה שיותר מקמח רגיל.מהטענה שהוא בריא יותר לעיכול. אך להפתעתי אני נתקלת בהמון מאמרים שאומרים בדיוק את ההפך.שתזונה העשירה בדגנים מלאים ובכלל קמח מלא...שיפון...וכ'ו הם מזונות העשירים בסיבים ולכן אלה הסובלים ממחלת קרוהן צריכים להמנע ממזונות אלה ולצרוך מזונות שהם דלים בסיבים. אשמח אם לא תפנו אותו לתזונאית ותנסו להשיב לי על שאלתי. תודה מראש...
לרב מומלץ להמנע מסיבים קשים לעיכול בחולי קרוה'ן הסובלים מהצרויות במעי הדק. ד"ר גל
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "סיבים קשים"???