מה לאכול כשיש כיב? כל מזון, מלבד חלב מכאיב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/09/2007 | 06:04 | מאת: דליה

שלום ד"ר רציתי לברר בבקשה,מה עליי לאכול כדי למנוע כאבים בבטן עליונה שמלווים בבחילות,כאשר יש חשש לכיב קיבה. מזה כחודש אני אוכלת רק ירקות מבושלים,גזר,דלעת,תפו"א,אורז מלא,לחם מלא בעיקר עם גבינה ודגני בוקר עם חלב. אני חוששת כי כבר נמצא אצלי חוסר ברזל והחלה נשירת שיער. מה לאכול שלא יכאב אחרי האוכל??? מצאתי שרק חלב עם דגני בוקר אינו גורם לכאבים באיזור התריסריון לאחר הארוחה. אנא ייעץ לי מה לאכול. אני כמובן לא נוגעת בכלום חומצי או שמן כבר המון זמן. שלא נדבר על מתוק על כל צורותיו. לנטון 30 אני נוטלת כשבועיים, מתי יחול שיפור??? תודה רבה דליה

לקריאה נוספת והעמקה
16/09/2007 | 21:21 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שלא ניתן להתמיד בדיאטה כזו לאורך זמן והמזון שאת ציינת אינו אמור לגרות את הקיבה באופן מיוחד. כנראה שהגירוי נגרם עקב רגישות יתר של הקיבה או עקב מחלה כגון כיב קיבה ויש צורך בביצוע בדיקת גסטרוסקופיה כדי לברר את הבעיה. הטיפול שהתחלת בלנטון אמור לרפא כיבים וכך להקל מאד על סבלך אך לעתים זה לוקח כמה שבועות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול