צרבת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/04/2004 | 19:06 | מאת: דנה עמיאל

הייתי רוצה לדעת מה גורם לצרבת כרונית ומה ניתן כדי למנוע את זה. שמתי לב שאחרי אכילת עגבניות יש לי צרבות. מה המאכלים שגורמים במיוחד לצרבת. עלי לציין שכשאני בבית אין לי צרבת רק בעבודה אני סובלת מצרבות - האם זה ממתח או מאוכל או מחוסר אוכל בזמן.

07/04/2004 | 19:38 | מאת: ד"ר אלכס גלר

שלום, צרבת נובעת מרפלוקס של חומצה בניגוד לכוון מהקיבה לושט. זה יכול להיות מסיבות רבות כגון חולשת הסוגר התחתון של הושט או בקע סרעפתי או ללא שום סיבה ברורה. מאכלים שגורמים לפתיחת הסוגר כמו קפה, תה, מנטה, שוקולד יכולים להחמיר צרבת. מאכלים חומציים כמו פרי הדר יכולים גם כן לגרום לצרבת. הטיפול בצרבת כרונית הוא תרופתי. בברכה, דר אלכס גלר מנהל אנדוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול