גאזים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום רב, שאלתי היא: אני סובלת מגזים מזה 7-8 שנים, היה לי אליקובקטר וטיפלתי בו. אמרו לי שיש לי מעי רגיז ולקחתי ZALMAK לתקופה וזה עזר לי לעצירות והפסקתי. הלכתי לתזונאי והוא לא ממש עזר לי. הגעתי למעין דיאטה כזאת ללא שמרים, ללא מוצרי חלב וללא פירות וירקות טריים והיום איכשהו אני חיה עם הגאזים בשלום קטן (לא לגמרי). העניין הוא שהתזונה שלי היא לא נכונה, חייבים לאכול פירות וירקות וחייבים סידן מחלב (ניסיתי גם מעדני סויה ומשקה סויה וגם הוא גורם לי לגאזים). מה עלי לעשות??? אני כבר לא מדברת על כך שאני מוותרת על הרבה מהתאוות שלי לחלב וכאלה אלא ברמה הבריאותית. תודה מראש
נתחיל מכך שגזים אינם מעידים על מחלה אלא הם תוצר של פירוק המזון ע"י חיידקים ואנזימים במעי. כמות הגזים משתנה מאדם לאדם וקשורה גם להרכב החיידקים במעי ויכולה להתגבר במקרים של חוסר באנזימים המפרקים מזונות מסויימים כגון דברי חלב וקטניות. ככל שהתזונה שלנו בריאה יותר היא קשה יותר לעיכול וגורמת לשחרור של יותר גזים. מסיבה זו קשה לשמור על תזונה בריאה מצד אחד ומיעוט גזים מצד שני. לעתים שימוש בחיידקים פרוביוטיים יכול לשפר את תפקוד המעי ולהוריד את יצירת הגזים ומומלץ לנסות זאת. ד"ר גל