דיברטיקוליטיס עד מתי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/04/2007 | 17:10 | מאת: מזק'ה

שלום רב,אני בת 23 לפני כשלוש שנים הגעתי לבי"ח עם כאבי בטן חזקים,כיוון שלא עשו לי את הבדיקות המתיאמות בבית החולים קבעו כי יש לי דלקת בתוספתן והכניסו אותי לניתוח..במהלך הניתוח התגלה כי מדובר בדיברטיקוליטיס,במקום לסגור המקום ולתת טיפול אנטיביוטי כרתו את החלק הנגוע(צד ימין) כולל הצקום..חיי השתנו ללא היכר. מאז חטפתי עוד פעמיים דיברטיקוליטיס בצד שמאל כאשר הכאבים חלפו עם טיפול אנטיביוטי תוך ורידי. כרגע רופא הכירוג ממליץ ניתוח ולעומת זאת רופא הגסטרו טיפול שמרני-מה נכון יותר? רופא הגסטרו ממליץ לאכול אוכל עשיר בתיאת והתזונאית אומרת דלת שארית-(בגלל הקליפות והגרעינים ששי בירקות ובפירות)מה יותר עדיף? האם הדיברטיקוליטים גדלים עם הזמן? מה הסיכויים לפתח פרפורציה? והאם יש סיכוי שבגילי הדיברטיקוליטים הם נרכשים או מולדים? בנוסף לכך אני סובלת גם מקיב קיבה וגם ממעי רגיז איך ניתן להדיל בין כאב לכאב? האם מתקיים מחקר ידוע לכם עם טיפול לדיברטיקוליטיס? סליחה על כמות השאלות, תודה וחג שמח...

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 17:56 | מאת: ד"ר אייל גל

התקפים חוזרים של דיברטיקוליטיס הם בד"כ סיבה לכריתה כירורגיתץ בהנחה שהדיברטיקולים ממוקמים לאזור אחד של המעי והדלקת חוזרת באותו מקום. סביב ההתקף החריף מומלץ לאכול מזון ללא שארית אך באופן כרוני רצוי לאכול מזון עשיר בסיבים על מנת לעכב את התפתחות הדיברטיקולים. הדלקות נגרמות בד"כ ע"י פרפורציה של דופן הדיברטיקל דבר הגורם לתגובה הדלקתית החריפה. הכאבים מדיברטיקולים ממוקמים בד"כ למקום אחד, לרב בבטן שמאלית תחתונה ויכולים להתלוות ע"י חום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול