רגישות לחלב
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
בבידקה אצל הרופא בקופח נאמר לי שכמעט ואין לי את האנזים המפרק את הלקטוז והמליצו לי לא לאכול חלב. איני סובלת מכאבי בטן אך היא נפוחה מאד. השאלה היא כמה זמן פחות או יותר לוקח לאינזימים בכל זאת לפרק את החלב שאכלתי? כלומר- כמה זמן אחרי שאני בכל זאת אוכלת חלב (כמות של חתיכת עוגת גבינה למשל), סביר שהבטן עוד נפוחה בגלל זה? חשוב לי לדעת, גם אם זה לא ממש מדוייק. תודה
סוכר החלב שאינו מתפרק במעי הדק אינו נספג ומגיע למעי הגס שם הוא מפורק ע"י חיידקי מעי בתהליך התססה היוצר גזים ונפיחות שיכולים להמשך מספר שעות. ד"ר גל