ויטמין K מבושל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/11/2006 | 13:15 | מאת: אילה

אישי מקבל קומדין ןנאמר לו שאינו יכול לאכול ירקות ירוקים מאחר שיש בהם ויטמין K. הייתי מעוניינת לדעת מה קורה לויטמין K לאחר בישול והאם אפשר לאכול ירקות ירוקים מבושלים (כגון שעועית, אפונה וכו') ללא סכנה? תודה

05/11/2006 | 00:28 | מאת: אחות

דברי הן בגדר המלצה: אך על סמך הידע שרכשתי יש להמנע מירקות ירוקים שעועית אפונה ברוקולי וכד' גם לאחר בישולם (אחרי הבישול הם עדיין עשירים בויטמין K) וויטמין זה עוזר ליצר פקטורי קרישה שזה ההפך הגמור ממטרת הקומדין- דילול הדם שאני סבורה שניתן לו על מנת שלא ייצר קרישי דם וילקה באירוע מוחי לבבי וכיו"ב רפואה שלמה ובהצלחה.

06/11/2006 | 21:06 | מאת: ד"ר אייל גל

עד כמה שידוע לי ויטמין K נשמר גם אחרי בישול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול