גרעינים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום. אני לא בטוח שהשאלה שלי באמת מתאימה לפורום אבל זה לדעתי הפורום הכי מתאים... בתור ילד קטן תמיד לימדו אותי שאסור לאכול גרעינים עם קליפה, גרעיני אבטיח, גרעיני רימון (הגרעינים הקטנים הלבנים), גרעיני מלון וכו' כי זה עלול לגרום למחלות שונות כגון דלקת בתוספתן ומחלות שונות בדרכי העיכול. השאלה שלי היא עד כמה זה נכון? אילו גרעינים באמת אסור לאכול מחשש למחלה ואילו סתם יכנסו ויצאו ללא נזק? בברכה, אלכס
לקריאה נוספת והעמקה
אכן שאלתך מעט משונה ואיני יודע להשיב עליה..
זכור לי לפחות מקרה אחד של חסימת מעי בעקבות אכילת כמות גדולה של גרעיני חמניות על קליפתם. ד"ר גל