נגע ליטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/04/2010 | 10:13 | מאת: ורד

שלום רב, אמי כבת 54 סובלת מזה כשנתיים מכאבי בטן המקרינים לאזור הגב וירך ימין, לדברי הגניקולוג קרוב לודאי בשל ציסטה גדולה צלולה וישנה ( 7 ס"מ) בשחלה ימנית והיא מועמדת לניתוח כריתת שחלות.למרות זאת נשלחה לבדיקות חוזרות CT גב ובטןהכל תקין מלבד נגע ליטי בחוליה L5 שהודגם ללא גבולות סקלרוטים. CT קודם מלפני שנה מדגים את אותו נגע ליטי ללא שינוי בצורתו במיקומו או בגודלו. מיפוי עצמות תקין, כל בדיקות הדם המקיפות כולל סמני סרטן תקינות.ממוגרפיה תקינה.בכל זאת אני מאוד מודאגת כיון שבכל חיפוש שלי באינטרנט או בהתייעצויות עם רופאים ההסבר היחיד שמועלה הוא גרורה או גידול.הבנתי שזה הרס של עצם,האם יש הסברים נוספים לנגע ליטי? שבת שלום ותודה.אתה ועמיתיך עושים עבודת קודש!

אם אין שינוי בממצא במשך שנה על פי CT איני! רואה מקום לחשוד בתהליך ממאיר חו"ח.

10/04/2010 | 20:44 | מאת: ורד

אז מה זה בכל זאת יכול להיות? צריך להמשיך לעקוב אחרי זה?

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית