US כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

24/03/2010 | 21:29 | מאת: בת 26

אני כותבת תשובת ה-US של כף רגל שמאל בגלל כאבים ונפיחות(רק כשהולכת עליה תקופה ארוכה) ... בבקשה אם אפשר הסבר במילים פשוטות על התוצאה והאם צריך לקבל טיפול לכך ?! תודה וחג שמח, תוצאות בדיקת US של קרסול – רגל שמאל מפרק טיביוטלארי : ללא נוזל יתר . גידים קדמיים : נפיחות של הגיד TA עם נפיחות של רקמה רכה תת עורית , נפיחות בגובה של המפרק דיביוטלארי . אין לראות קולקציה נוזלית . יתר הגידים הקדמיים תקינים . גידים לטראליים : ב.מ.פ גידים מדיאליים : נפיחות של הגיד TP פרוקסימאלי עם מעט נוזל מסביב . בכף הרגל מידיאלי נפיחות של הרקמה הרכה מתחת לפצע עם ריבוי כלי דם בדופלר צבעוני . אין עדות לקולקציה נוזלית . עוד מוקד של נפיחות – רקמה רכה כ- 4ס"מ מעל המלאולוס , גוש רקמתי בגודל כ- 2*0.5 ס"מ צמוד לעצם עם מרכיבים דלקתיים עם נוזל סמיך בתוכו . רצועה : ב.מ.פ רצועה דלטוייד : ב.מ.פ גיד אכילב: תקין פסיה פלנטריס : תקין לסיכום : תהליך דלקתי של הגיד TA עם רקמה רכה דלקתי תת-עורי מעליו קולקציה נוזלית סמיכה באספקט המידיאלי פרוקסימאלי . שינויים דלקתיים טנוסינוביטיס של הגיד TP פרוקסימאלי ותהליך דלקתי משמעותי באיזור הפצע באספקט המידיאלי ופלנטרי .

25/03/2010 | 19:25 | מאת: בת 26

יש לי פצע בכף הרגל - היה אבצס בכף הרגל ועשו הטרייה - אני מטפלת בפצע בחבישה עם AQUCEL AG - יש לי תור לאורטופיד בעוד כשלושה שבועות ... אני טופלתי באינטוביוטיקה ורידית אמפיצילין + גנטמיצין למשך שבוע וגם כן לפני השחרור קיבלתי ע"י הרופאה זריקה IV VANCOMYCIN LOCK לפורטקט והמלצה להמשיך טיפול פומי ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש ,בגלל צמיחת חיידק בדם ... האם האינטופיוטיקה הזאת טובה גם לדלקת ברגל או שצריך ללכת לרופא המשפחה וקבלת עוד סוג של אינטוביוטיקה ?!!! או לא למצב כזה לא צריך לקבל שום תרופה ... דרךצ אגב - אני מקבלת לכאבים ברגל טראמדיקס 1CC * 3D .. תודה וחג שמח,

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית