מיפוי עצמות לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

22/03/2010 | 22:10 | מאת: צחי

שלום פרופסור סלעי, לפני 7 שבועות עברתי תאונת דרכים לא פשוטה שיצאתי ממנה בזול. קיבלתי חבלות בצלעות ביד בברכיים ובראש. רק כשבועיים וחצי לאחר התאונה התייחסו ברצינות יותר לנפיחות שקיימת בשורש כף יד ימין והוחלט לגבס את היד עד לפענוח CT , שלא הראה ממצאים חד משמעיים. בבדיקת מיפוי עצמות נתגלה: קליטות פתולוגיות בצלעות 2-6 ו-9 ,8 קדמית משמאל. קליטה בולטת באיזורי הCMCJ השני והשלישי בכף יד ימין וקליטה מוגברת דיפוזית בכל שורש כף יד ימין. קליטה מוגברת דיפוזית בברכיים בעיקר באספקט הפמורלי . האם תוכל להסביר לי בקצרה מה עלי לעשות אם בכלל? האם קיים נזק רציני ליד ימין לאור העובדה שעדיין קיימת נפיחות בשורש כף היד? בברכה ובתודה מראש.

כדאי לחזור לרופא המטפל, לחזור על דימות, ואולי להעמיקו, CT ? ולטפל בהתאם. כנראה שמדובר "בשברונים" במקומות הקליטה במיפוי

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית