פענוח תוצאות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

21/03/2010 | 14:42 | מאת: יוסי

הנני כוראוגרף \רקדן כבן 30 קצת אני יפרט לעומק כך שאולי תוכל לקבל את התמונה המלאה ולעזור ..בגיל 21 עברתי תאונת אופנוע ונפצעתי ירך שמאלך עד ליום זה יש לי מסמר בירך . בזמן התאונה בבדיקות תענו שיש לי חשש לסדק זעום וקטן ב L4 אבל שאני יוכל לחזור לרקוד על הבמה ולעבוד . בשמך השנים כפעם או פעמיים בשנה אני סובל מהתקפים של שבוע כאבים נוראיים אני עושה קצת תרגילים ופיזיותרפיה וזה עובר על להתקף הבא.לפני כ חצי שנה נפלתי וקרעתי חלק מרצועת ATFL בכף הרגל לאחר פיזיותרפיה חזרתי לעבוד עדיין כואב אבל אין ברירה .לפני כחודש וחצי קיבלתי את ההתקף הנוראי שוב רק שהפעם הוא היה שונה הוא היה הרבה יותר כואב ובנוסף יש כאבים בצוואר נוראים .עשיתי מתיחות ותרגילים אבל לא עבר לאחר שבועים כשראיתי שזה לא משתפר פניתי לאורתופד עשיתי צילום רנטגן והוא אמר שהוא רואה שבר ב L4 הפנה אותי למיפוי עצמות .....לאחר כמות האורתופדים שראיתי בחיי אני קצת סקפטי לגבי אורתופדים של מכבי המתקתקים שעה ואומרים לי תעשה כמה תרגילים .כך כדורים .ומנפנפים אותי ... לכן אני פונה לעזרתך שתאמר לי מה דעתך על המצב שלי אלה תוצאות המיפוי ...האורתופד שלי אומר שאני פשוט קצת שחוק ... קיימת קליטה מוגברת בקרסול משמאל בולטת יותר במלאולוס המדיאלי, מערבת את הטיביה הדיסטלית והטלוס – כנראה שינויים אחרי טראומה. קיימת קליטה מעט מוגברת בשליש אמצעי של ירך שמאל – יתכן טראומה בעבר. שינויים ניוונים או – (C2-C3 ובע"ש צווארי עליון (יתכן בחוליה Rt. ACJ - קיימת קליטה מוגברת בפטלה משמאל, ב דלקתיים? ובשאר השלד. L4 אין לראות קליטה פתולוגית בחוליה

בהתחשב בגילך הצעיר יחסית, טראומות עבר וחוזרות, ועתידך המקצועי יש מקום לדעתי לבדיקה מדוקדקת כולל אולי MRI כדי לדעת המצב לאשורו וליעץ לך גם לגבי עתידך המקצועי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית