בעיות ברכיים בגיל התבגרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

19/03/2010 | 02:08 | מאת: אורית

שלום,בני בן 13.5 .סובל מכאבי ברכיים חזקים +נפיחות בברכיים. היינו אצל אורתופד שהסביר לנו שהוא נמצא בגיל גדילה והעצמות והגידים לא גדלים באותו קצב ולכן נוצרות דלקות בברך.עוד ברצוני לציין שהיה קטן יותר,סבל מ"כאבי גדילה" ניסינו כל מיני תרופות (נוגדי דלקות) ולא עזר שום דבר(יותר נכון,עזר לשבוע....)יש לציין שבני רוקד קפוארה כבר כמה שנים.ובהמלצת הרופא עשינו הפסקה אך ללא שום הקלה. יש לי כמה שאלות:1)האם פיזיותרפיה יכולה לעזור?2)הרופא אמר לנו שיש אפשרות לנתח את הברכיים,האם מומלץ לילד בגיל כזה?3)אם נניח לזה האם זה אמור לעבור לבד?ומתי?

אם אין ממצאים בבדיקה הקלינית ההדמייתית, צריך להתייחס לזה כאל כאבי גדילה/מאמץ. לתת לנער להמשיך ולעשות כל מה שהוא רוצה/מרגיש שיכול לבצע , ללא הגבלה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית