כאבים מפרטס בעבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

14/03/2010 | 11:18 | מאת: יגאל

שלום, בגיל 7 חליתי במחלת פרטס, לאחר שימוש בסד הליכה במשך שנה וניתוח באגן שמאל חזרתי בהדרגה לפעילות. כיום אני בן 33 והייתי פעיל מאוד פיזית בכל מני תחומים עד לפני 3 שנים. בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבים באים והולכים באגן, לעיתים צולע ובפעמים קיצוניות איני מסוגל ללכת יותר מכמה דקות רצופות. אני משתמש במדרס בצד אחד על מנת לאזן את הגובה ומבצע מתיחות. לאחרונה הכאבים מתחזקים ונשארים לאורך זמן, בלילה בזמן מנוחה אני מרגיש זרמים של כאב גם באזור הברך. האם ניתן לעשות משהו להקל על הכאב? האם יכל להיות צורך בניתוח נוסף בעתיד? אודה על תגובתך, יגאל.

לצערי זהו מהלך שכיח במחלת פרטס: הכל בסדר עד העשור הרביעי ואז מתחילים הכאבים עם שינויים במפרק הירך וצורך בהחלפה מוקדמת שלו. כרגע המלצתי, למתן!!! פעילות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית