נגע בסקרום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

23/02/2010 | 21:54 | מאת: יונית

מה יכולה להיות משמעות הממצע ב-MRI של הגב התחתון: נגע בסקרום בגובה S2 שמאפיניו אינם ספציפים ומשמעותו לא ברורה. מצויין כי הנגע תוך גרמי מוגדר למדי בקוטר 15 מ"מ . הנגע הוא היפראינסטינסי ב-T2W ובעיקר ב-STIR. ב-TIW הוא מדגים סיגנל נמוך במרכזו עם היקף שומני. נראית בו האדרה עם גדוליניום. לא זוהה הרס קורטקס ואין סימני מעורבות הפורמן הנוירלי הצמוד. לא זוהו נגעים גרמיים נוספים. כל השאר נמצא תקין מלבד כמות קטנה של נוזל בחלל ע"ש דוגלס- פיזיולוגית האם נראה שזה משהו מדאיג / מסוכן? לתשובתכם אודה

רצוי לפנות לרופא המטפל ולשקול ביופסיה של הממצא ולפיה את המשך הטיפול.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית