כאבי מאחורי הברך לאחר ריצה בת 3 ק"מ ויותר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

23/02/2010 | 09:15 | מאת: יגאל כהן

פרופסר נכבד, אני בחור בן 45 ולפני כמה חודשים (אמצע ספטמבר) חזרתי לאהבה ישנה שלי: ריצה למרחק של 10 ק"מ, הספקתי להשתתף בשני מרוצים, וסדר האימונים שלי זה: ריצה פעמיים בשבוע למרחק של 9 ק"מ ויותר. לפני כמה שבועות התחלתי להרגיש כאב מאחורי הברך לאחר מספר ק"מ של אימון, הכאב גורם לי להפסיק לרוץ ולא להמשיך, ללכת אני יכול עם מעט מיחושים. רופא אורתופד נתן לי לעשות צילום ואולטראסאונד, זה יספיק לראות ממצאים?, גם כאשר אין כאבים באותו רגע הבדיקה? האם יש צורך בניתוח?, או חס וחלילה במנוחה ארוכה?, אני לא רוצה להפסיק לרוץ. האם יש טיפול בינתיים לכאבים?

כדאי לבצע בדיקת מיפוי עצמות כי אם המאמץ גורם לתהליך דלקתי בברך, יתכן כי כדאי לעבור לספורט אחר: אופניים/שחיה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית