AVN של ראש פמור ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/02/2010 | 14:49 | מאת: רינת הודיה

פרופ' סלעי שלום רב, אבי סובל מכאבים חזקים מאזור המפשעה ועד ברך ימין. ב- MRI נרשם : מודגם אות חריג בראש וצוואר פמור ימין נמוך ב- T1 וזוהר כתמי ב- STIR עם הדגמת מוקד נזק תת כונדרלי בראש הפמור הימני באורך כ- 2X3 ס"מ. מוקד נוסף קטן יותר כ- 2X2 ס"מ. תפליט קל בינוני בחלל המפרק מימין, משמאל ללא ממצא חריג. הדגמה תקינה של האצטבולום דו"צ. הממצא מתאים ל- AVN של ראש פמור ימין.הבנתי מתשובתו של ד"ר צבי גורן כי מדובר בנמק חלקי בראש פרק הירך וכי עליו לפנות בהקדם למומחה לפרק הירך ולא לדרוך על הרגל. חברה שלי המליצה עליך, אבקש לברר האם עליו להמנע מדריכה והליכה בכלל ולהעזר בקביים ? האם אתה מבצע ניתוח לניקוז של ראש הפמור והאם זה ניתוח מסובך/מורכב ? (הבנתי מד"ר גורן שזה מה שצריך לעשות...), אודה לך מאוד על התייחסותך.

רצוי בשלב ראשון למנוע דריכה על הרגל, לקחת תרופות להקטנת הבצקת/דלקת בראש הירך, לבצע פיזיוטרפיה ולראות התגובה קלינית ווב MRI . אם אין שפור לשקול ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית