כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

18/02/2010 | 11:22 | מאת: זיוה

לאחרונה סובלת מכאבי תופת ברגל בזמן הליכה ודריכה על הרגל. בזמן מנוחה הכאבים נרגעים. ב-CT עמוד שידרה מותני נמצא: ב L2-3 ישנה בליטה גרמית לטראלית משמאל המלווה בבלט דיסק שמאלי פורמינלי ו-FAR LATERAL עם היצרות פורמינלית ולחץ על שורש שמאלי של L2 ב L 3-4 בליטה גרמית לטרלית משמאל מלווה בבלט דיסק דיפוזי עם היצרות פורמנלית דו צדדית, לחץ על השק התקאלי ועל שורשי העצבים L-3 ב L4-5 היצרות ניכרת של המרווח הבינחולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות הפרקיות ובדיסק. בליטה גרמית לטרלית מימין מלווה בבלט דיסק דיפוזי עם היצרות פורמינלית דו צדדית,לחץ על השק התקאלי ועל שורשי העצבים L-4. שינויים ניווניים היפרטרופיים במפרקים הפצטליים עם סימנים של SPINAL STENOSIS. ב L5-S1 היצרות של המרווח הבינחולייתי. בליטה גרמית אחורית מלווה בבלט דיסק עם לחץ מתון על קידמת השק התקאלי. כטיפול- קיבלתי פיזיוטרפיה אך זה לא עזר לפני כחודש קיבלתי הזרקה לאזור המחבר את מפרק הירך והאגן, אך הכאבים המשיכו, לפני שמונה ימים קיבלתי זריקה בסמוך לעמוד השידרה המותני, הכאב פסק למשך 3 ימים, ולאחר מכן שוב החלו הכאבים. האם יש דרך להעלים את הכאב באופן מוחלט- אם כן כיצד? האם רצוי להמשיך ללכת כרגיל למרות הכאבים העזים המיוצרים במצב הליכה או אולי רצויה דוקא מנוחה ? אודה לתשובתך מראש

אם אים שפור בטיפול שמרני לשקול ביצוע MRI לצורך איתור וטיול ניתוחי למוקד הלחץ

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית