כאבים בעצמות לאחר סרטן שד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

06/02/2010 | 18:28 | מאת: סימונה

שלום רב, אמי, בת 67, חלתה לפני מספר חודשים בסרטן השד. (חלתה באותה מחלה לפני 25 שנה בשד השני). לאחר סיום טיפול כימותרפיה החלה בהקרנות, ובמהלכן החלה להרגיש כאבים עזים במיוחד בעצמות, בעיקר באזור האגן, גב תחתון. בדיקת סיטי שבוצעה לה העלתה חשש לגרורות בעצמות ולאחר שעשתה מיפוי עצמות ובדיקת סיטי נוספת, נמצא שאין וודאות לגרורות אלא ניוונים קשים בעצמות וכל מיני שינויים בחוליות. כיום אמי ממתינה לבדיקת MRI לשלילה מוחלטת של גרורות אולם בינתיים היא סובלת מכאבים מאד מאד קשים באזור שציינתי וכמובן שנוטלת מדי יום תרופות לשיכוך הכאבים. יש לאמי היסטוריה עשירה בעצמות מבריחת סידן ועד לעקמת בגב ועוד, להוסיף לכך את הכימותרפיה שתרמה לחולשת השרירים והעצמות שלה. אנו מעוניינים לפנות לאורתופד מומחה לעצמות , ובעיקר לאזור האגן, (אם יש דבר כזה), בכדי לטפל בבעיה זו ולחזק לה את העצמות, מאחר ואינה יכולה לתפקד ללא תרופות. אודה לך אם תפנה אותי אל רופא מומחה שיסייע לנו, אפילו באופן פרטי, מאחר והיא סובלת מאד. תודה מראש, סימונה

לכל מכון אונקולוגי יש יעוץ אורטופדי שיוכל לברר ולטפל בממצאים שתיארת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית