סרטן העצם?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

04/02/2010 | 10:35 | מאת: קרן

שלום, אימי בת 51 ועברה בדיקתך MRI בעקבות נפילה חזקה על הכתף. הרופא הודיע כי קיימים 2 קרעים בגיד + שבר בעצם הכתף. במהלך טיפול הפיזיוטרפיה האירו את תשומת ליבי לתוצאות חריגות "בין השורות" של ה - MRI. בבדיקה עם הרופא המטפל בכתף נמסר לי כי אכן יש חשש לגידול אך לטענתו אין אפשרות כרגע לבדוק לעומק בגלל השבר בכתף. להלן חלק מבדיקת ה - MRI: "מודגם בדיאפיזה הפרומקסימלית של העצם נגע תוך לשדי מעט מוארך בגובה של 1.3 ס"מ ובקוטר של 7 מ"מ בעלת אותות גבוהים בסדרת T2 העובר האדרה לאחר הזרקת גדולניום. מודגמת בצק והאדרה לשדית סביב הנגע. מודגמת בצקת והאדרה לשדית באספקט הקדמי התחתון של הגלנואיד עם אי שדירות של הקורטקס. מודגם חשד לשבב קורטיקלי מנותק ברצס האקסילרי בקוטר 9 מ"מ (חתכים אקסיליים בין 9 ל - 10 סדרה 9). מודגמת דחיסה מינ' של היקף הגבשושית הגדולה. ייתכן כי ביטוי לנזק היל-זקס. בצק האדרה לשדית בדיאפיזה הפרומקסימלית של ההומרוס. דרושה קורלציה בבדיקת סי.טי. בחתכים צפופים לכתוף ולזרוע לכל אורכה ובהתאם לכך לשקול המשך בירור". האם ניתן להסיק כי מודבר בגידול? מה ניתן לעשות?

נראה כי יש להשלים הבירור של הממצא ב MRI לראות אם יש קשר לשבר או שזה ממצא לוואי, ומהותו.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית