כאבים בצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

29/12/2009 | 16:39 | מאת: מיכל

אני בת 48 וסובלת מזה כחצי שנה מכאבים חזקים בצוואר עם הקרנה לידים והכתפים כמו כן כאבי ראש. האורטופד שלח אותי לבדיקת CT של עמוד שדרה צווארי וקיבלתי את התשובה הזאת ב - CT: בלוטות לימפה מעט מוגדלות ג'וגולריות ותת - לסתיות דו"צ. יישור הלורדוזיס. שינויים ניווניים קלים. C1-C2 - שק תקאלי שמור. C2-C3 - בלט דיסק אחורי, משיק לשק התקאלי. C3-C4 - בלט דיסק אחורי, לחץ קל על השק התקאלי. C4-C5 - בלט/פריצת דיסק אחורית מסויידת, לחץ בינוני על השק התקאלי. C5-C6 - בלט דיסק אחורי, לחץ בינוני על השק התקאלי. חשד למעורבות הפוראמן הימני. C6-C7 - דיסק שמור, שק תקאלי שמור. C7-D1 - ארטפקטים מהכתפים. מבנה גרמי שמור. בסיכום ממצאים דיסקופתיים וניווניים כמתואר. לימפאדנופיה צאוורית קלה. שאלתי היא האם יש לי משהו שמצריך טיפול? לפני 7 חודשים הייתי מעורבת בתאונת דרכים וקיבלתי מכה חזקה בראש ובצוואר, האם משהו מהממצאים יכל להיגרם מהתאונה? תודה מיכל

הממצאים נראים כניווניים ולא חבלתיים. לכשעצמם , מצריכים טיפול: פיזיוטרפי וכד' אם הם גורמים לכאבים אותם את מתארת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית