חשש לסרקומה בירך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

22/10/2009 | 19:23 | מאת: faitn11

שלום אישתי סובלת מזה כחודשים מכאבים בירך ימין. לאחר CT ו-MRI רופא אורטופד אונקולוג אמר לה עפ"י ה-MRI ב-99.5% יש לה סרקומה ותיאר את המשך הטיפול (ביופסיה, ניתוח ואח"כ הקרנות - במידת הצורך). היום לאחר הביופסה הוא אמר שב-95% אין (אני חוזר שנית אין) לה סרקומה. אבל בגלל הכאבים ממליץ לבצע ניתוח להסרת הגידול כך שלאחר הסרת הגידול תבוצע בדיקה פתולוגית לגידול וניתן יהיה לדעת בודאות האם זו סרקומה או לא. שאלותינו: 1. מדוע חייבים לעשות ניתוח שמסיר שריר אחד מתוך ארבעת השרירים בירך (שיקום ארוך, ניתוח תמיד זה דבר מסוכן)? 2. מדוע מבצעים ביופסיה אם בכל זאת עושים ניתוח להסרת הגידול (מיותר לציין שהביופסיה מאוד כאבה). 3. מה הסיכוי שהדיקור היה במקום לא נכון (הרופא אמר: "תמיד קיים סיכוי שהפתולוג טעה או שהדיקור לא היה במקום הנכון" אך הוסיף "אני מאמין ב- 100% לפתולוג"). 4. האם בד"כ יש התאמה בין תוצאות הביופסיה לתוצאות הגידול לאחר הסרתו (במילים אחרות: מה אחוזי הצלחה של הביופסיה, עד כמה הביופסיה אמינה/מדויקת)? 5. האם כדאי ללכת לניתוח או לעשות עוד בדיקות כאלה או אחרות ?

23/10/2009 | 15:34 | מאת: faitn11

שכחתי להוסיף: 1. אשיתי בת 40. 2. אשתי סובלת מלחץ גבוה מאז ההריון האחרון (מזה 8 שנים).

ביופסיה דוגמת רק חלק קטן מאוד מתהליך, ולעיתים הבעיה נמצאת בחלק אחר בו. אם ההדמיה מחשידה, יש לבצע ניתוח להסרת כל הגידול, ובדיקתו המלאה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית