חבלה בברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

08/10/2009 | 07:52 | מאת: יר

הנבדקת בת 11.5 נפלה מאופניים. בצילום רנטגן אין שבר אך נמצא חשד לממצא בטיביה העליונה הימנית בברך ימין. תשובת CT מודגם נגע ליטי בחלק המדיאלי העליון של הטיביה הימנית. הקורטקס שמעליו דקיק ובחלקו פרוץ. הקורטקס הפונה מידאלית שלם ותקין. אין עדות לתגובה פריאוסטלית. לא רואים בבירור מעורבות של הרקמות הרכות סביב התהליך מדובר כנראה ב-C.B.D . יש צורך לבצע מיפוי עצמות על מנת לשקול ביצוע ביופסיה. שאר המבנה הגרמי והמפרקי הודגמו בגדר התקין. אין עדות לשברים. לא רואים נגעם בלסטים. אין עדות לפריקות. הרקמות הרקות הודגמו בגדר התקין. מדוע יש צורך לבצע מיפוי עצם ו/או ביופסיה???? מה דעתך? תודה

אני מסכים כי יש צורך בבדיקת אורטופד הבקי בתהליכים גרמיים כמהסוג המתואר כאן (על פניו תיאור של תהליך שפיר), כדי להחליט האם צורך בבירור/טיפול נוספים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית