טיפול בגיבנת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

05/09/2009 | 12:22 | מאת: ויקי

אני גבר בן 62 שעוסק בקביעות בספורט, בעל רקע משפחתי של עמוד שדרה עקום וגיבנת שמתגברת עם התקדמות הגיל. בשנים האחרונות התחיל אצלי תהליך התגברות של הגיבנת, שמלווה בהתכופפות של הגב. אינני סובל כלל מכאבי גב. ברצוני לדעת אם ניתן באיזה שהיא דרך לעצור את ההחמרה בתהליך?באמצעות ניתוח...התעמלות מיוחדת או כל דרך אחרת. בתודה מראש על העזרה.

כדאי להיות במעקב אורטופדי ואם הגיבנת מתקדמת מאוד לשקול טיפול ניתוחי לעצירתה. בינתיים ללמוד מפיזיוטרפיסט תרגילי זקיפה יעודיים לגב.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית