זריקת כרבולות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

02/09/2009 | 18:30 | מאת: אריאל

בעקבות שחיקת סחוסים בברך הומלץ לי על זריקת כרבולות. מה היעילות של זריקה זו בעיקר למניעת החמרה בשחיקה? לכמה זמן הטיפול יעיל? האם יש תופעות לוואי או סיכונים כלשהם? האם זה נמצא בסל הבריאות של כללית מושלם? בתודה מראש

מחקרים אחרונים הראו כי אין יתרון לזריקות אלו על פני זריקות קורטיזון. משך ההשפעה לא ברור, ואיני יודע האם מכוסה ע"י כללית מושלם

04/09/2009 | 22:50 | מאת: אריאל

האם זריקות קורטיזון מוזרקות ישירות לברך,או בעכוז?(או באיזור אחר בגוף) מה היעילות של זריקה זו בעיקר למניעת החמרה בשחיקת הסחוסים? כנראה לא מכוסה ע"י כללית מושלם אבל זו לא השיקול אצלי. מאד אודה על תשובה

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית