הבנת תוצאת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/08/2009 | 19:41 | מאת: ליאור

שלום רב. עברתי מיפוי עצמות וCT התוצאות היו שיש תהליך תופס מקום בעל מאפיינים אגרסיביים. עברתי MRI להלן תשובת הבדיקה: באצטבולום הימני בחלקו המדיאלי והקדמי ובגג האצטבולום מודגם תהליך תופס מקום ידוע בעל גבולות לא ברורים. התהליך הוא בעל אותות נמוכים בסדרת T1 ואותות גבוהים בסדרת T2, העובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. התהליך פורץ את הקורטקס באספקט התחתון של האצטבולוםעם יצירת מסה גידולית הבולטת אל האספקט הקדמי תחתון של המפרק ואל הרקמות הרכות קדמית לאצטבולום. מודגמים מוקדים העוברים האדרה בלשד עצמות הסקרום, העצמות האיליאקליות, באצטבולום השמאלי, באזור האינטר טרוכנטרי מימין באספקט המדיאלי של ראש הירך השמאלי, בצוואר הירך השמאלי, ובדיפזיה הפרוקסימלית של הירך השמאלית . כמו כן מודגמים תהליכים דומים קטנים גם בחוליות המותניות הנצפות L5-L4 . באבחנה מבדלת של התהליבים ניתן לכלול תהליכים משניים ובסבירות נמוכה (עקב גילו) תהליכים מיאלומטוטיים. דרושה קורולציה היסטופתולוגית. אשמח להבנה בסיסית של הכתוב לעיל. עד היום סבלתי בכאבים בצד ימין האם התוצאה חוזה התפרצות כם בצד שמאל? מה הטיפול הרפואי הצפוי? תודה מראש

רצויה ביופסיה , ובהקדם, כדי לברר את מהות התהליך, ולטפל בו כנדרש. מציע כי תפנה בהקדם לרופא המטפל.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית