המשך שאלה sol nof

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

31/07/2009 | 16:12 | מאת: ליאור

תודה על התשובה. עשיתי CT להלן התשובה: ממצאים: באספקט הקדמי תחתון של האצטבולום הימיני ובבסיס העמורה הקדמית של האגן מימין מודגם תהליך תופס מקום ליטי אקספנסילי בקוטר 3 ס"מ במישור הצדדי פנימי, בגובה 3.5 ס"מ ובקוטר 3.3 ס"מ בציר הסגיטלי. מודגם הרס של הקורטקס באספקט התחתון של התהליך עם תפיחות ניכרת של הרקמות הרכותסביב הקורטקס הפרוץ, ת]יחות המערבת את האספקט קדמי תחתון של פרק הירך. במרקם התהליך מדוגם חשד לשבר פתולוגי. התהליך בעל מאפיניים אגרסיביים. דרוש המשך בירור ע"י בדיקת MRI ובירור היסטופתולוגי. המשטחיים הפירקיים של ראשי הירכיים מדוגמים תקינים. סכום: תהליך תופס מקום באצטבולום הימיני בעל מאפיינים אגרסיבים. להמשך בירור. האם ניתן לומר בוודאות שיש לי גידול. מה המשמעות של מאפיינים אגרסיבים (האם זה מצביע על שפיר או ממאיר?). מהו המשך הטיםול הרפואי? המון תודה

אי אפשר לדעת את סוג התהליך/גידול אלא ע"י בדיקתו= ביופסיה , והמשך טיפול עפ"י הממצאים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית