תהליך ליטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

18/07/2009 | 12:43 | מאת: טאד

לפרופ' סלעי שלום, אני בן 26. עברתי תאונת דרכים קשה לפני 3 חודשים שבעקבותיה אני עדיין סובל מכאבים בעורף, בגב וברגל שמאל לאורכה. במיפוי עצמות "קיימת קליטה פטלוגית לאורך הפמור הדיסטלי משמאל. הקליטה בפמור – לאחר חבלה?. מומלצת קורלציה רנטגנית". בצילום רנטגן "עדות לאיזור לוצנטי בפמור הדסטלי". בעקבות הממצאים האלה, נשלחתי ל- CT גפיים. היום קיבלתי את התשובה: "בשליש הדיסטאלי של הפמור השמאלי הודגמו שני תהליכים נפרדים: 1.אינטרא-נודולרי מאורך באורך 94 מ"מ היפרדנסי עם הסתיידויות בתוכו, מתאים לאנכונדרומה. 2.מתחת לאנכונדרומה תהליך ליטי קורטיקלי עם גבולות סקלרוטים באורך 36 מ"מ בעומק 9 מ"מ מתאים ל- NOF. בקצה התחתון של הממצא הקורטקס דק במיוחד הרקמות הרכות מסביב לירך תקינות. " אחרי שהרופא האורטופד ראה את הממצאים, הוא הסביר כי היות וגודל הפיברומה הוא קטן מ 50% מגודל העצם, אין עכשיו אינדקציה לניתוח. יש לי מספר שאלות בקשר לממצאים האלה: 1. האם יש סיכוי כי מדובר בתהליך ממאיר? יש לציין כי במשפחה הסטוריה של סרטן (אמא, סרטן שד - לפני כ- 10 שנים). 2. הבנתי כי בבית החולים איכילוב יש מרפאה מתמחה בתחום של גידולי עצם. האם רופא המשפחה יכול להפנות אותי למרפאה הזאת והאם צריך התחייבות? 3. אני גר בצפון הארץ, כך שזה רחוק לי להגיע. האם יש בדיקת דם לבירור הממצאים? האם יש מרקר ייחודי לגידולי עצם שאפשר לבדוק? והאם רופא המשפחה שלי יכול להפנות אותי לבדיקת המרקרים הזאת או שצריך אונקולוג? 4. איך הממצאים האלה קשורים לתאונה שעברתי. בעבר, לא הרגשתי שום דבר ברגל השמאלית - והכאבים האלה החלו רק אחרי התאונה? האם שני התהליכים האלה יכולים להיגרם כתוצאה מחבלה? 5. האם יש בירור אחר שאתה ממליץ לעשות בשלב הזה? יש לציין שהרגל כואבת לי במיוחד במצב של ישיבה. תודה רבה לך על זמנך ועזרתך! טאד

אין זה נדיר שממצאים שפירים! כגון אלו שאתה מתאר מתגלים ומתעוררים בעקבות חבלה. צריך לראות ההדמיה , ולאור כאבים שאתה מתאר גם המנוחה יש מקום לשקול טיפול ניתוחי לחיזוק העצם. יש מספר מרכזים בארץ העוסקים בתחום זה, כולל באיכילוב, רמב"ם בילינסון .

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית