כאבי גב מותני,תוצאות סי טי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

14/07/2009 | 01:09 | מאת: אירן .ק.

חולת לימפומה לא הודגקינס low grad1 13 שנים,בת 75 ,אחרי כל הטיפולים ,אוסטאופרוזיס 62% , סובלת מכאבי גב תחתון כמה חודשים, בסי טי אחרון לפי הפלנר קיים שבר חלקי של הלוחית ארטיקולרית עליונה חוליה l3 וקיים בלט בינוני של הדיסק ולחץ מתון על קידמת השק הטקאלי, והיצרות ספינאלית קלה ,מודגם בקעדיסק אחורי בעומק 3,8 מ"מ ולחץ מינורי על השק בחוליות l5-s5 .לסיכום שינויים דיסקוגניים כרונים,וממצא אדנופתיה מזנטריאלית ומיימת בכמות גדולה. אינני יכולה להבין את הממצאים הנ"ל,אודה לך אם תסביר לי בקצרה ,כי איני יכולה אפילו לשבת , להתכופף,עם כאבים חזקים, האם יש חשש לשברים נוספים ? תודה, לשברים נוספים

ראשית יש להתייעץ עם האונקולוג לגבי משמעויות המיימת והבלוטות. לגבי הגב, חשוב לקבל טיפול לחיזוק העצם מחשש לשברים נוספים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית