גוש במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

10/07/2009 | 19:02 | מאת: עדי

שלום רב, לפני כשבועיים גיליתי גוש במרפק הפנימי (בסמוך למקום שממנו לוקחים בד"כ דם). לאחר אולטראסאונד, קבעו שמדובר בגוש סולידי הומוגני בגודל 3 ס"מ X 3 ס"מ ברקמה רכה עם וסקולריזציה נמוכה ושצריך ביופסיה. לאחר התייעצות עם מומחה נקבע כי עלי להוציא את הגוש ורק אח"כ יקחו אותו לפתולוגיה. אני מאוד מודאגת ולא ישנה בלילות. האם ייתכן שמדובר בממצא מדאיג? האם הגוש נמצא באזור לימפתי (לא צויין כלום לגבי זה באולטראסאונד)? בנוסף, המליצו לי לעשות MRI של היד לקראת הניתוח. מה בדיקה כזו תוכל לתת?

MRI היא בדיקת הדמייה ללא קרינה הנותנת את מירב המידע על הגוש , ומיקומו ביחס לכלי דם ועצבים בסביבתו, שזה מידע חיוני למנתח. ניתן לשקול לבצע ביופסיה לגוש לפני הניתוח כדי לדעת מהותו והיקף הניתוח הנדרש עוד לפני הניתוח.

10/09/2009 | 09:29 | מאת: דנה

שלום עדי, לאחותי התגלתה בעיה דומה למה שתיארת- לקראת סוף החודש היא עוברת ניתוח להוצאת הגוש. רציתי לדעת מה הייתה התשובה אצלך בביופסיה- האם מדובר בסתם גוש שומני או משהו מעבר?

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית