תוצאות מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/07/2009 | 15:26 | מאת: שחר

שלום רב דוקטור אני בן 17 ואחרי חצי שנה של כאבים מעצבנים הרופא סוף כל סוף החליט לשלוח אותי למיפוי עצם ולהלן התוצאות אחרי שבוע: במיפוי עצם כולל בדיקה דינמית: פרופוזיה וblood pool מכוונים לאזור כפות הידיים. קיים blood pool מוגבר באספקט הלטרלי של שורש כף היד מימין. בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקה spect מכוונת לברכיים: קיימת קליטה מוגברת דיפוזית בשורש כף היד מימין בולטת באזור עצם ה pisiform. קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בראש הומרוס מימין. קליטות מעט מוגברות ב lt proximal AND distal tibiofibular joints. לסיכום: ממצאים בשורש כף היד הימנית בכתף ימין בברך משמאל ובקרסול משמאל יכולים להתאים לשינוים ארטריטיים מציעים קורלציה קלינית ורדיולוגית . שאלתי מה זה אומר ?

אם אינך עוסק בספורט אינטנסיבי, רצוי בירור מקיף יותר לכוון בעיה במפרקים/דלקת מפרקים וכד'. מאידך, אם אתה עוסק בספורט רב, הממצאים מתאימים לכך ואינם מדאיגים או מצריכים בירור נוסף.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית